Ezeknek a futóversenyeknek az egyik szépsége, hogy az amatőrök és az igazolt sportolók, esetenként akár élversenyzők is, együtt futnak, egy mezőnyben. 

Az Oxigén Kupa alapvetései között szerepel: „Az elejétől kezdve hirdetjük: ugyanolyan értéket képvisel számunkra és ugyanolyan elismerésben kívánjuk részesíteni teljesítményéért az igazolt atlétát és az amatőr futót. Eltökélt szándékunk, hogy versenyeinken részt vevő futótársaink tiszteljék, becsüljék valamennyi versenyzőtárs eredményét.” Ehhez szorosan hozzátartozik a pályán mutatott magatartás is, hogy lehetőleg a baloldalon fussatok és lehetőleg ne többen egymás mellett, hogy a gyorsabb futók akadályoztatás nélkül tudjanak elhaladni mellettetek. 

Ennek szellemében – egy futótársunk javaslatát is figyelembe véve – a decemberi fordulótól bevezetjük a következő újítást: 

A rajtnál a várható befutási idők szerinti zónákat fogunk megjelölni táblákkal és arra kérünk titeket, hogy annak megfelelően álljatok be, természetesen rátok bízzuk a megfelelő zóna kiválasztását, a rendezők senkit nem kívánnak önkényesen besorolni. 

Talán egyszer eljutunk odáig a fejlesztéseinkkel, hogy a köridőn kívül már majd nettó időt is fogunk tudni mérni! Addig is megbízunk bennetek, hogy ezt az újítást örömmel fogadjátok, mert ez így célszerű, így sportszerű és biztosak vagyunk benne, hogy jó érzéseket ébreszt minden futóban.

Köszönjük az együttműködéseteket,

az Oxigén Kupa szervezői gárdája.